A dietetikus a táplálkozástudomány és a dietetika területén hivatalosan elismert, felsőfokú végzettséggel rendelkező szakember, aki táplálkozástudományi ismereteit az egészséges és beteg egyének élelmezésében és oktatására alkalmazza.
Céljaink:
Az egészséges táplálkozási szokások kialakítása és népszerűsítése a lakosság körében.
A lakosság egészségi állapotának megőrzése, a táplálkozással összefüggő betegségek megelőzése.
A táplálkozással összefüggő betegségek diétáinak megismertetése, elfogadtatása.
A dietetikusi munka szakmai színvonalának emelése, és széles szakmai körű terjesztése.
Kutatások, képzések, továbbképzések szervezése.
Dietetika, táplálkozástudomány: Az emberi szervezet működése során fellépő problémák megoldása különböző táplálkozási/étrendi beavatkozásokkal, tanácsokkal (cukorbetegség, elhízás, köszvény, ételallergiák, csontritkulás stb.)
DEKK Ápolási és Szakdolgozói Igazgatóság Dietetikai Szolgálata a DEKK fekvőbeteg szakellátást végző klinikáin végzik munkájukat az alábbi beosztás szerint: